lunes, 13 de mayo de 2013

Recerca en xarxa de Plans de Millora en el primer cicle d´infantil (0-3).


En aquesta entrada he posat 3 links per mostrar alguns exemples de plans de millora, cercats per internet. De cada un d´ells explico el que més m´ha agradat i al final faig una petita reflexió conjunta.

M´ha agradat aquest projecte perquè els objectius generals que planteja són molt bons i que poden tenir una llarga durada. Aquests són treballar en equip davant la necessitat d´un canvi de mentalitat d´una societat materialista i individualista, a més, oferir una experiència educativa que desenvolupi una actitud emocional positiva pel contacte amb la natura i les persones.

Aquest projecte de millora també m´ha paregut bastant bo perquè penso que és un tema que de vegades es passa per alt, és el traspàs del primer cicle al segon d´infantil. A més, les propostes que explica són senzilles i adequades, sempre mantenint una coherència entre l´escoleta i l´escola. Cal recordar que el període d´adaptació és un canvi per part dels infants, les famílies i les mestres, i per tant, si es treballa amb uns objectius clars i ben planificats se n´afavoreixen tots. La implicació de les famílies en aquestes propostes també afavoreix la millora d´aquest projecte.

En aquest link he trobat un projecte de millora d´un centre d´Alacant que m´ha paregut molt interessant i molt complet. Us convido a veure´l perquè està ben estructurat, definit i planificat. Sobretot per a l´etapa de 0-3, on la comprensió i l´expressió pertanyen a una àrea important, la competència lingüística, a on planteja una metodologia aplicable a qualsevol escola d´infantil. Per exemple, parla dels recursos de la conversa, amb una temporització adient per aquestes edats (10 minuts aproximadament), sobre temes d´interès pels infants, emprant els contes, diaris, notícies, fotografies, etc. A més, es té en compte les noves tecnologies (cosa que no disposen totes les escoles), com les pissarres digitals i altres recursos, que considero que formen part d´un projecte d´innovació. El més important és l´objectiu general que diu: “millorar la qualitat d´ensenyança”.

Conclusions: Penso que qualsevol projecte de millora té la finalitat de canviar alguna cosa per tal de millorar, i una de les coses més importants és l´actitud de l´equip docent que hi ha darrera de qualsevol projecte. Per desgràcia, encara avui en dia ens trobem amb mentalitats estancades al canvi, on la inèrcia afecta a part del col·lectiu. Espero que els futurs mestres tinguin la capacitat i la consciència ètica de treballar de la millor manera possible.

En aquesta entrada he treballat les següents competències: 1.3, 5.3, 5.4, perquè reviso altres blogs, i en la xarxa, per tal d´ampliar els meus coneixements, cerco informació en relació amb el projecte de millora, aportant exemples, així com preveig els obstacles i les resistències en l´aplicació d´un projecte de millora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario